Personeel in de kijker - Karel Renier

di, 12/07/2021 - 16:37
Deforche COO Karel Renier

Feest op het werk!

Onlangs stapte Karel, onze COO, in het huwelijksboot met Daphné. Met plezier trakteerde hij een eindje geleden alle collega’s op een lekkere zak oliebollen. Bedankt, Karel, en veel geluk samen!!

We maken eventjes tijd voor een babbeltje.

 

Karel, hoe lang werk je al voor Deforche?

Begin 2019 vond ik het tijd om, na 18 jaar lief en leed te hebben gedeeld met een hoofdaannemer, mijn carrière een nieuwe wending te geven. Een zeer moeilijke maar weloverwogen beslissing die ik wou nemen voor de verdere uitbouw van mijn carrière. Een beslissing waar ik heel tevreden over ben.

 

We zijn dus bijna 2 jaar verder, wat zijn uw bevindingen?

Mijn initieel denkbeeld (“het zijn maar serres”) moest ik algauw bijstellen toen ik in aanraking kwam met de uitgebreide mogelijkheden die het assortiment ‘glas-staal-aluminium’ te bieden heeft. Er ging een heel nieuwe wereld voor mij open. En dat mag je gerust letterlijk en figuurlijk nemen, gezien het mondiale karakter van ons product dat we momenteel wereldwijd, van België tot Amerika, van Polen tot Ile de Réunion, aan het plaatsen zijn.

 

Kun je even beschrijven wat je job precies inhoudt?

Als eindverantwoordelijke voor de uitvoering probeer ik een centraal aanspreekpunt te zijn binnen ons bedrijf. Samen met de coördinatoren van de diverse afdelingen is het de bedoeling om de werven mee te helpen opvolgen, een welbepaalde richting uit te sturen en te helpen bij moeilijke keuzes, dit zowel intern als extern. Budgetopvolging vind ik daarin heel belangrijk en probeer ik dan ook continue in de verf te zetten. Op die manier probeer ik door mijn opgebouwde ervaring de projectmanagers te ondersteunen om de projecten binnen het vooropgestelde budget en de afgesproken planning tot een goed einde te brengen. En dit tot tevredenheid van de klant.

 

Waar kijk je nog naar uit?

Er staan ons heel wat interessante projecten te wachten de komende jaren. Onze portefeuille was dan ook nog nooit zo dik gevuld. Het beloven m.a.w. drukke tijden te worden, maar ik kijk er vol vertrouwen naar toe.

De toekomst lacht ons tegemoet.

#MayDeforcheBeWithYou